Support voor fokkers

Bij Energique dragen we de georganiseerde kynologie en kattenfokkerij een warm hart toe. Een gezond honden- en kattenleven begint immers bij een verantwoorde manier van fokken. En bij een gezonde dieren hoort een gezonde manier van voeden. Graag helpen wij fokkers dan ook bij het optimaal inzetten van onze maaltijden. Wens je een advies-op-maat voor je drachtige of zogende moederhond, gebruik dan onze handige rekentool voor drachtige en zogende honden. Voor de drachtige of zogende kat kunt u via deze link advies-op-maat krijgen. Hieronder volgt meer informatie over voeding tijdens dracht en lactatie, en kun je puppy- en kittenpakketten aanvragen voor dieren die binnenkort het nest zullen verlaten. Heb je als fokker behoefte aan meer specifiek advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het persoonlijk advies formulier.  We zijn je graag van dienst!

Voeding tijdens dracht en lactatie.

En dan is het zover. Er is een nestje op komst of inmiddels al gearriveerd. Bij een goed verlopende dracht en zoogperiode hoort ook een goed uitgebalanceerde voeding, die jouw moederhond of -kat ondersteunt in haar behoefte aan extra voedingsstoffen en energie.

Energique voor de moederhond

Het voedingsassortiment van Energique bevat meerdere maaltijden die je kunt inzetten om je drachtige of zogende moederhond op een verantwoorde manier te voeden. Als basis kan gekozen worden voor de Energique Puppy’s. Heeft je hond een gevoelig maag-darmkanaal of gevoelige huid, dan kan ook Energique Special of Energique Puur Eend uitkomst bieden. Al deze maaltijden zijn geschikt om ingezet te worden gedurende de gehele dracht en zoogperiode. Bij al onze maaltijden is extra zorg gedragen voor een hoge kwaliteit goed verteerbaar eiwit en optimale gehalten aan calcium en fosfor. Het extra bijgeven van supplementen is dus niet nodig, en wordt zelfs afgeraden.

Energique voor de moederpoes

Binnen het Energique voedingsassortiment voor de kat zijn drie maaltijden beschikbaar (Energique Rund-Lam, Energique Kip-Parelhoen, en Energique Kalkoen-Kabeljauw), die allen geschikt zijn voor ondersteuning van alle levensfases. De prettige bijkomstigheid hierbij is, dat je voor je kittens en andere fokpoezen/-katers geen andere voeding hoeft te gebruiken dan voor je drachtige of zogende moederpoes, waardoor het overstappen naar een andere voeding niet nodig is. Dit voorkomt onnodige stress tijdens dracht of lactatie. Wel zo handig!

Energique rekentool voor drachtige en zogende honden

Wens je de voedingshoeveelheid voor jouw drachtige of zogende moederhond te optimaliseren? Gebruik dan onze handige rekentool. Na het invoeren van een aantal gegevens, zoals ras, leeftijd, geslacht, en fase van de dracht of lactatie en het aantal zogende pups, krijg je een voedingsadvies dat geheel past bij jouw drachtige of zogende moederhond.

Energique rekentool voor drachtige en zogende poezen

Wens je de voedingshoeveelheid voor jouw drachtige of zogende moederpoes te optimaliseren? Gebruik dan onze handige rekentool. Na het invoeren van een aantal gegevens, zoals ras, leeftijd, geslacht, en fase van de dracht of lactatie en het aantal zogende kittens, krijg je een voedingsadvies dat geheel past bij jouw drachtige of zogende moederpoes.

Hoe kan ik het beste mijn hond of kat overzetten op een nieuwe voeding?

Wanneer je overschakelt naar een nieuwe voeding adviseren we om gedurende enkele dagen de oude voeding stapsgewijs te verminderen en te vervangen door Energique. Het beste kun je dan iedere dag een kwart van de oude voeding vervangen voor Energique (zie FIGUUR). Energique kan prima gemengd worden met de oude voeding. Zelfs wanneer de oude voeding een brok is. Wanneer je hond of kat een gevoelig maag-darmkanaal heeft, dan is het raadzaam iets meer tijd voor de overstap te nemen. In dat geval adviseren we om in stappen van 10% per dag de oude voeding te vervangen door Energique. Na 10 dagen eet je dier dan volledig Energique.

Aanvragen puppy- en kittenpakketten

Omdat Energique de georganiseerde kynologie steunt in haar strijd tegen de broodfok en import/handel van puppy’s leveren we alleen puppypakketjes aan door de Raad van Beheer erkende fokkers en kennels met een officiële kennelregistratie.