Energique

Opening van het nieuwe bedrijfspand

Download hier het persbericht dat vooraf ging aan de opening van het bedrijfspand.

Onder grote belangstelling opende Energique op vrijdag 14 september j.l. officieel haar nieuwe bedrijfspand aan de Wetterkant 10 in Gorredijk, Friesland. Dankzij de aanhoudende groei van het bedrijf was uitbreiding van het oude bedrijf naar een pand van 1250 vierkante meter een logisch gevolg.

De openingsceremonie werd geleid door Ton Verlind. De eigenaren en oprichters van Energique, Jos van der Linden en Nanette Waldorp, werden naar voren gehaald en geïnterviewd waar ze uit de doeken deden hoe het bijna 20 jaar geleden heel klein begon, om vervolgens uit te groeien tot een bedrijf van formaat met internationale uitstraling.

In het persbericht voorafgaand aan de opening, stond het als volgt verwoord:

Het fundament voor Energique werd eigenlijk bij toeval gelegd. Als fokkers van Ierse Wolfshonden waren Nanette Waldorp en Jos van der Linden niet tevreden over het standaardvoer. Vale vacht en darmstoornissen waren problemen waarmee ze te vaak werden geconfronteerd. Daarom gingen ze voor hun eigen honden op zoek naar versvlees met de ideale samenstelling. Ze zochten het in een mix van versproducten die het dichtst in de buurt komt van een natuurlijke prooi voor wolven. Het bleek een schot in de roos. Jos van der Linden: “Dat ging hartstikke goed. Onze eigen honden groeiden mooi op en zaten prachtig in hun vacht”. Nanette Waldorp”: “Dat zagen ook andere fokkers en zo zijn we op het idee gekomen om het voer op een professionele manier te gaan maken”.

Vlnr: Jos van der Linden, Nanette Waldorp, Ton Verlind.

Steun aan hulphonden

De openingshandelingen (zie onder) werden verricht door de Zwitserse herder Fairytale Dream Jewel of Joy, in het dagelijkse leven “Lara” genaamd. Tijdens de opening werd bekend gemaakt dat Energique de Stichting Bulters-Mekke gaat steunen. Deze stichting leidt hulphonden op voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking.

Foto: Stichting Bulters-Mekke geeft tijdens de opening van het bedrijfspand een demonstratie van hoe de hulphonden worden getraind.

Kunstwerk

Speciaal ter ere van de opening van het nieuwe bedrijfspand heeft Energique de beeldend kunstenares Els van der Glas opdracht gegeven een beeld te maken. Vijf Ierse wolfshonden - want daarmee is het allemaal mee begonnen met Energique - zijn in brons vereeuwigd.

Onthulling beelden

De beelden van Els van der Glas werden onthuld door de hulphond Lara. Zij trok het doek omhoog door een touw dat aan haar was bevestigd.

RSS

Gevestigd aan de Wetterkant 10 in Gorredijk